Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Sandra Rehder presenta: La paraula encesa. Cançons i poemes llatinoamericans

05 de juliol de 2019

Acompanyada dels músics Pablo Martorelli (guitarra) i  Pablo Yamil (bandoneó) l’espectacle ofereix una deliciosa antologia de  poesia i músiques llatinoamericanes. 

Sandra Rehder invoca a alguns dels poetes llatinoamericans que més han influït en la seva vida en una acurada selecció que inclou a poetes argentins com Jorge Luis Borges, Rafael Cárdenas,  Roque Dalton,  Octavio Paz,  Atahualpa Yupanqui,  Julio Cortázar, Jaime Sabines, Nicolás Guillén, Pablo Neruda o Mario Benedetti.

Aquest  viatge poètic-musical  recorre algunes obres de Nicolás Guillén (De que callada manera), Jaime Sabines (Yo no lo sé de cierto), Violeta Parra (Gracias a la vida), Ignasio Izcaray (Tonada per a dos tristezas), o Pablo Neruda (Poema 20); Jorge Luis Borges (Jacinto Chiclana), Atahualpa Yupanqui (Los ejes de mi carreta), i es completa amb poemes i cançons de César Vallejo, Alfonsina Storni, Drummond de Andade, Juana de Ibarborou, Juan Gelman, Octavio Paz, Óscar Hahn, Pablo Milanès, Carlos Gardel, Alfredo Le Pera i Astor Piazzolla, entre altres.

Tot un homenatge als grans poetes i compositors llatinoamericans, a través del tango, la milonga, la cançó o la tonada.

Sandra Rehder, cantant, poeta i productora nascuda a San Rafael, (Mendoza, Argentina).
Considerada una de les veus més importants del panorama musical actual, representa el tango de les dones braves d’avui, interpretat amb força i qualitat excepcionals.  Instal·lada a Barcelona des de l’any 2001 desenvolupa una intensa activitat com  a cantant i productora. Es destaquen els seus concerts: “Intensotango” (2007) i “Tribut a Astor Piazzolla” (2011), tot dos a L’Auditori Nacional de Catalunya.
L’any 2010 va ser seleccionada pel programa ‘Diversons’ (Obra Social La Caixa) per a realizar una  gira de 20 concerts a tota Espanya. Amb Pablo Mainetti i César Angeleri presenta “Tercera Pàtria” en el 22º Festival de Guitarra de Barcelona a la sala Luz de Gas; San Miguel Festival Mas i Mas a la Sala de Càmera del Palau de la Música de Barcelona. “Tangos de la Resistència” al Teatre Akadèmia, 18º Festival BarnaSants (Luz de Gas) i al Auditori Barradas de L’Hospitalet. Tambè dins del Festival Mas i Mas, actua al Centre Cultural del Born. Porta els seus espectacles també al Teatre Filharmònica d’Oviedo (Astúries) i al Teatre La Laboral (Gijón). Amb Gabriel Rivano es presenta en ONO Das Kulturlokal, Berna, Suïssa. Es presenta al cicle Hamaques de Casa Amèrica Catalunya amb Projecte “Afluentes”  i canta a la cerimònia de cloenda de la 21º Mostra de Cinema Llatinoamericà a Catalunya, a la Seu Vella de Lleida.

Pablo Martorelli, Mar del Plata, Buenos Aires, 1985, Argentina.
Comença els seus estudis musicals al  Conservatori Municipal de Música  ‘Luis Gianneo’ de la ciutat de Mar del Plata como estudiant de guitarra clàssica.  L’any 2001 es trasllada a Barcelona on estudia harmonia i guitarra moderna amb el guitarrista i arranjador Benjamín Palomar. Ingressa en el Conservatori de Música de Granollers i obté el títol professional de Música  amb l’especialitat de guitarra clàssica. L’any 2007 ingressa  a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) a Barcelona on realitza els estudis d’interpretació de guitarra clàssica a banda d’interpretació de guitarra moderna, guitarra de jazz i arranjaments i música moderna. Des d’aleshores es desenvolupa coma intèrpret de música clàssica i popular, a banda d’altres iniciatives musicals com el Quartet de Tango “El Repique”, obtenint el primer premi en el concurs de Tango Doble Ocho l’any 2011 a la ciutat de Nijmegen (Holanda).

Pablo Yamil (Buenos Aires, Argentina). L’any 2004 inicia el seus estudis musicals a l’Escola de Música Popular de Avellaneda ambb Juan Carlor Cuacci. Treballa els elecments tècnics del Tango, arrenjaments, direcció i estudi del bandoneón amb els mestres Walter Castro i Carlos Corrales. Ha participat en diferents agrupacions com el Sexteto Fantasma, Trio capo Tango, Orquesta Municipal de Tango de Almirante Brown ,  Cuarteto de Víctor Lasear y Juan Vattuone,  Orquesta Típica Cambio de Frente,  Sexteto de Roberto Siri,  Cuarteto Bien Pulenta, Sandra Rehder trío i el seu propi projecte TAP Proyecto Tango Flamenco. També ha estat present en en nombrosos festivals com el Milongas a la ciutat de Buenos Aires, el  Festival de Tango en Jaragua do Sul (Brasil) Festival Mundial de Tango de Buenos Aires,  i amb Sandra Rehder Trío al  Buskers Bern Festival (Suïssa).

La paraula encesa és un espectacle programat dins del Cicle Paraules al Claustre i + que organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

Divendres 12 de juliol a les 21h al Claustre de Sant Francesc.
L’accés és gratuït però l’aforament és limitat, per la qual cosa es demana puntualitat.