Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Tornen les FSR, que se celebraran del 19 al 28 de gener

Tornen les FSR, que se celebraran del 19 al 28 de gener

28 de desembre de 2017

Ahir a la tarda es van presentar les Festes de Sant Raimon 2018, que seran les primeres en què el pes de l’organització anirà a càrrec de l’Agrupació Cultural de Raimons i Raimundes. La presentació va anar a càrrec del regidor de Cultura, Raimon Gusi, i de diversos components de l’Agrupació de Raimons, encapçalats pel seu president Raimon Bové.
El regidor Gusi va explicar que les festes s’han escurçat en benefici de tothom i va recordar que en les darreres edicions de les festes va ser molt difícil trobar persones que es fessin càrrec de l’organització, ja que les entitats de la vila no aportaven prou persones interessades. El regidor de Cultura va explicar que va ser llavors quan l’Agrupació de Raimons es va oferir per organitzar-les i l’Ajuntament, “valorant la seva solvència contrastada, va accedir a cedir-los l’organització sota el seu criteri”. Finalment Raimon Gusi va anunciar que l’ofici religiós a llaor de Sant Raimon seria el dilluns 8 de gener, a les 20h, en comptes de diumenge 7, d’acord amb la parròquia.
Per la seva banda, Raimon Bové destacava els criteris amb què l’Agrupació de Raimons havia entomat les festes des d’abans de l’estiu: donar un gir a les festes, reducció en el temps i acollir només actes festius. Així les festes es concentraran principalment en dos caps de setmana, de divendres a diumenge, del 19 al 28 de gener. El disseny del cartell, que serveix alhora per la part del darrere de programa d’actes, ha anat a càrrec de la dissenyadora Sandra Güell. Bové avançava que, malgrat que els actes pròpiament serien del 19 al 28 de gener, el dia 8 hi hauria la missa i el dia 13 un espectacle de màgia a la sala 1876 Vilafranca, a càrrec del Raymon Rubik, un artista que fa màgia amb cubs de Rubik i que serà a Vilafranca convidat pels Raimons al sopar de Raimons.
Altres actes previstos són la recuperació del sopar de l’Euro i concert de Gina & The Tònics (dia 19), espectacles als bars i concert amb Abbey Road i Smoking Stones (dia 20), 13è concurs d’estirar corda, electrovermut i havaneres (dia 21), cata de vins de subzones de la DO Penedès i tast de musicals (dia 26), tarda infantil, concert del cor Xamusia i Festa dels Raimons (dia 27) i un vermut popular amb concert del grup Criatures (dia 28).
Finalment també hi haurà un concurs d’Instagram amb el hagstag #FSR18.
Raimon Bové ha explicat que la gran majoria d’actes són gratuïts i que la voluntat és “despertar les festes i donar-hi encara més empenta que la que tenien fins ara”.
El pressupost que l’Ajuntament aporta a les festes és de 15.000 euros.
Es pot consultar tota la informació a la web www.raimons.cat