Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

“Veus des del refugi”, exposició sobre el drama dels refugiats a la capella de Sant Joan

14 de juliol de 2020

Els impulsors de l’exposició, Clara Calvet i Sebastián Riveaud, disposen d’una àmplia experiència tant en el món audiovisual com en treballs socials. Va ser després d’haver participat en un taller de documental social participatiu a Atenes (Grècia) que es van posar a treballar en la realització de diversos vídeos que relaten històries de migració explicades des dels mateixos camps de refugiats, des de cases particulars o des de la seu de Ankaa Project, organització on es va impartir el taller.

Amb “Veus des del refugi” pretenen donar veu als que han hagut de migrar dels seus països a la recerca d'una vida millor, fer reflexionar sobre la seva difícil situació, denunciar la seva situació de vulnerabilitat i generar empatia entre el públic i les persones entrevistades.

El format de l’exposició consistirà en un seguit de plafons informatius que compartiran espai amb pantalles on es duran a terme les diverses projeccions que requeriran l’ús d’auriculars. Complementarà l’exposició una representació de material simbòlic i d’elements que envolten les circumstàncies que travessen els migrants.

Com que el fet de compartir auriculars en un espai públic contravé les mesures de seguretat necessàries en les circumstàncies actuals, l’organització ja ha buscat una solució alternativa tot i que es recomana als visitants que portin els seus propis auriculars.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, posa de relleu el compromís de l’Ajuntament de Vilafranca així com el de tants altres municipis catalans amb la gestió de la crisi política de les persones refugiades. “La realitat és colpidora i és necessari prendre’n consciència i, quan calgui, tenir una actitud de denúncia”, reafirma la regidora.