Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Vilafranca acull una campanya especial de donació de sang de dimecres a divendres

23 de març de 2020

El Banc de Sang fa una crida a la ciutadania per incrementar el ritme de donacions. Des de l’arribada del coronavirus, el nombre de donacions ha baixat i durant els propers dies es preveu que ho faci encara més. Per aquest motiu és essencial que qui pugui vagi a donar sang en els propers dies.

Vilafranca, amb el suport de l’Ajuntament, s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Els dies 25, 26 i 27, Cal Figarot, seu dels Castellers  de Vilafranca, comptarà amb un espai de donació, de 10 a 14h i de 16.30 a 20h. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat/vilafranca per evitar esperes.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Per ser donant de sang cal complir les següents condicions bàsiques:

Tenir entre 18 i 70 anys
Pesar 50 quilos o més
Trobar-se bé de salut
En cas de ser dona, no estar embarassada

Al web donarsang.gencat.cat hi ha tots els espais de donació oberts.