Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Vilafranca commemora els 10 anys de la declaració dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

16 de novembre de 2020

Aquest migdia s’ha celebrat a la plaça de la Vila de Vilafranca l’acte commemoratiu del 10è aniversari de la declaració del fet casteller com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat a càrrec de la UNESCO. L’acte ha consistit en el llançament de 10 coets i la interpretació del Toc de castell en què hi han estat representades les tres colles castelleres vilafranquines, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Vilafranca. Prèviament l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que estava acompanyat pel regidor de Cultura, Ricard Rafecas, ha llegit un manifest en què ha recordat que la plaça de la Vila de Vilafranca porta més de dos segles veient castells i gaudeix del títol de “plaça més castellera”. “Aquesta plaça ha acollit castells fins i tot en èpoques o moments en què no se n’han fet enlloc més i ha estat així perquè la gent de Vilafranca va lluitar per mantenir aquesta tradició tan nostra”, ha afirmat. Regull també ha remarcat que la presència any rere any de les millors colles castelleres “ha fet que la diada de Sant Fèlix hagi esdevingut cabdal per al món casteller”. Per cloure el manifest i recordant que ha estat un any dels molt pocs en què no s’ha pogut veure castells a la plaça de la Vila, l’alcalde, en nom de tots els vilafranquins i vilafranquines, i les colles castelleres han declarat la “ferma voluntat de perseverar, amb tot l’esforç que calgui, per tirar endavant i que aquest proper any Vilafranca i el món casteller puguin tornar a gaudir d’aquesta tradició que tant ens significa”.

Un cop finalitzat l’acte, l’alcalde Pere Regull ha rebut al saló de sessions de la Casa de la Vila, els representants de les tres colles castelleres vilafranquines, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Vilafranca.