Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca del Penedès commemora el Dia internacional per l’alliberament LGTBI+

21 de juny de 2022

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Montse Arroyo, ha presentat en roda de premsa el conjunt d’accions que tindran lloc per reivindicar el 28 de Juny - Dia Internacional de l’alliberament LGTBI+, amb l’objectiu de promoure la visibilització i sensibilització envers el col·lectiu LGTBI+.  Arroyo ha indicat que aquestes accions formen part d’una línia de treball que persegueix “una Vilafranca lliure d’agressions LGTBIfòbiques i més inclusiva”.

Roda de premsa

El dia 28 de juny, jornada central del Dia de l’Orgull, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès penjarà la bandera LGTBI+. A la tarda, a partir de les 19h, a la plaça de la Vila, hi haurà una concentració de suport i lectura del manifest a favor dels drets LGTBI+. La lectura del manifest anirà a càrrec de l’activista Diana Velasco. En acabar, es podran seguir els Monòlegs LGTBI, a càrrec de Nus Teatre. La regidora d’Igualtat avançava que aquesta és “una proposta tipus performance amb monòlegs interactius per afavorir la participació del públic i la reflexió sobre les violències LGTBIfòbiques a l’espai públic”. 

A l’espai jove La Nau, el dia 1 de juliol a les 18h, tindrà lloc una pintada LGTBI+ per visibilitzar el col·lectiu jove. En aquest sentit, a l’entorn d’aquesta jornada commemorativa també es repintarà amb els colors de l'arc de Sant Martí el pas de vianants de la rambla de Sant Francesc i els bancs del parc Tívoli.

També el mes de juliol, i adreçades al públic infantil, estan previstes dues accions de sensibilització
· Conta contes LGTBI+, a càrrec de Fes-t’ho com vulguis, el dia 6 de juliol a la Biblioteca Torras i Bages, a partir de les 18h. Cal inscripció prèvia, ja que l’aforament és limitat.
· Teatre fòrum La Perruca, a càrrec de NUS Teatre, el dia 6 de juliol a l’Auditori de Vinseum, a les 10.30h, per a infants inscrits als casals d’estiu del Consell Esportiu de l’Alt Penedès.

ODSODS4ODS5ODS10ODS16