Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Vilafranca participarà per cinquè any consecutiu en l’esdeveniment The Big Draw Festival del Dibuix

16 de octubre de 2020

Per cinquè any consecutiu, a Vilafranca torna el Big Draw! Una celebració especial d'homenatge al benestar i gaudi que comporta la pràctica artística del dibuix i la il·lustració. El lema del Big Draw d'aquest 2020 és A climate of change (un clima diferent) i tots els tallers s'han pensat per aprofundir i afavorir amb la idea de saber gestionar els recursos naturals i cuidar el planeta on habitem.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, acompanyat de la tècnica del servei Sílvia Amigó i de representants dels col·lectius organitzadors, ha presentat avui la propera edició del Big Draw a Vilafranca, que oferirà sis tallers de dibuix el dissabte 17 d'octubre de 17.30 a 20h, ubicats en diferents emplaçament del centre de la vila. La participació és oberta a tothom, sense límits d'edat i no requereix inscripció prèvia. L'edició d'aquest 2020 està marcada per les mesures de seguretat Covid19 i en els tallers hi haurà control d'aforament, es garantirà la higiene de tots els materials que s'utilitzin i el manteniment de la distància de seguretat.

Col·lectius participants
L'Escola Municipal Arsenal, el Col·lectiu Gargot, el Zig-Zag Centre d'Expressió Artística i el Batxillerat artístic de l'Institut Milà i Fontanals.

Tallers
1. UN BOSC EN MIG DE LA VILA. Col·lectiu Gargot. Al Palau Baltà.
Us convidem a crear un bosc en mig de la vila. Amb material reciclat crearem i reflexionarem a través de l'experimentació artística sobre la importància dels boscos. Al final del taller tothom es podrà emportar un trosset de bosc cap a casa.
2. PLANETA TERRA. Institut Milà i Fontanals. A la plaça de la Vila.
Transformarem un paper en un animal utilitzant la tècnica de la papiroflèxia. Animals que formen part dels nostre ecosistema del planeta Terra. A partir de l'animal creat es podrà dibuixar textures pròpies de l'animal imaginat. En acabar les creacions es podran penjar a l'arbre o posar dins l'oceà, dues instal·lacions creades pels alumnes del batllxillerat artístic del Milà.
3. ACCIÓ, REACCIÓ, DIBUIX. Escola Municipal d'Art Arsenal. Al Claustre dels Trinitaris.
Enguany proposem treballar en un dibuix col·laboratiu de gran format. El taller es planteja com un acció col•lectiva amb l'objectiu de convertir temporalment la superfície de terra del claustre en un llenç i utilitzar materials naturals per representar un fons marí a partir del treball de trepa.
4. DESGLAÇ AL POL NORD. Zig Zag Centre d'expressió plàstica. A la plaça de Santa Maria.
Taller de dibuix fet amb la tècnica de les ceres de colors. Il·lustrarem un animal àrtic juntament amb un paisatge gelat sobre un suport de paper amb el fons de color negre.
5. COM ÉS EL MEU PLANETA. Col·lectiu Gargot. Al pati de l'Escorxador.
Pintarem amb acrílics un fons abstracte i hi afegirem materials orgànics per donar-hi textura, com sorra, closques de fruits secs...pintarem amb les mans, amb fulles seques, amb papers arrugats, branquillons.
6. PEDRES I BASTONS. Col·lectiu Gargot. Al pati de l'Escorxador.
Fent servir pedres i bastons de fusta com a llenços ens emportarem un bonic record del Big Draw a casa sense haver contaminat gens ja que tots els materials que utilitzarem seran orgànics i/o reciclats.

Fundada l'any 2000 a la ciutat de Londres, The Big Draw Festival és una organització d'educació artística que promou el llenguatge visual i el llenguatge del dibuix com a eina per a l'aprenentatge, l'expressió i creativitat. Es va fixar el mes d'octubre com a mes del dibuix i a Vilafranca, des de fa cinc anys, té lloc el tercer dissabte d'octubre.