Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vinseum acull la mostra de les sis peces resultants del projecte ‘Vipell’

19 de setembre de 2019


Alumnes de les escoles municipals d’art Arsenal de Vilafranca i Gaspar Camps d’Igualada han fet productes de marxandatge per a les botigues de Vinseum i del Museu de la Pell

Aquesta setmana ha arribat a Vinseum la mostra Declaració d'amor entre el vi i la pell, resultat del treball del Projecte Vipell de col•laboració de les escoles municipals d’art Arsenal de Vilafranca i Gaspar Camps d’Igualada. El programa ha permès integrar l’aprenentatge dels estudiants en un entorn laboral, amb l’encàrrec de desenvolupar objectes de marxandatge per a les botigues de Vinseum i el Museu de la Pell d’Igualada. Sis equips han treballat per fer realitat els objectes que fusionen, a través de les arts de la joieria i el treball sobre la pell, les essències dels productes representatius del territori: la vinya i el vi, i la pell.

Les regidores d’Ensenyament dels ajuntaments de Vilafranca i d’Igualada, Xell Montserrat i Marisa Vila, han estat presents en l’acte de presentació de les peces a Vinseum, destacant aquesta vinculació de Vipell amb el territori, inclòs en el Programa Talent Creatiu i empresa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Xell Montserrat destacava el valor “d’innovació pedagògica del projecte, que és referència per a altres centres i això és un orgull. Posar nom a la qualitat i la innovació, vinculat amb el territori i els dos museus, en un procés de creativitat i viabilitat perquè els alumnes puguin seguir el seu aprenentatge, d’una manera brillant”. La regidora igualadina, Marisa Vila, afegia la necessitat que l’administració “fomenti l’art, que afavoreix el desenvolupament de competències de l’alumnat. Les escoles d'art obren camins als estudiants amb talent creatiu i artístic”.

A l’acte que va tenir lloc aquest dimecres a Vinseum, hi van ser presents alguns dels alumnes autors de les peces exposades, acompanyats dels directors de l’Arsenal, Albert Abella, i la Gaspar, Raquel Camacho; i els directors de Vinseum, Xavier Fornos, i del Museu de la Pell, Glòria Escala

La vitrina amb els productes resultants del Projecte Vipell es podran veure a la botiga de Vinseum fins al diumenge 20 d’octubre. Amb aquesta mostra es tanca la primera fase del projecte, que ara entrarà en l’etapa de producció de les peces dissenyades.

Accessibilitat