Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Visita comentada a l’exposició 'Cogitare, somniare, reflectere' de l’artista Jordi Tolosa

29 de novembre de 2023

Aquest  diumenge 3 de desembre a les 12h, a la Capella de Sant Joan hi tindrà lloc una visita comentada de l’exposició Cogitare, somniare, reflectere, en la qual l’artista Jordi Tolosa convida a qüestionar-nos el veritable sentit de l’existència, la nostra relació amb el que ens envolta i la determinant connexió amb la natura com a fons d’energia renovadora. Comissariada pel crític d’art Joan Gil Gregorio,la mostra convida a meditar sobre la nostra procedència, les nostres vivències, els nostres ideals, els nostres desitjos, això és el l’obra de Jordi Tolosa intenta transmetre. Les preguntes que ens demanen les seves obres son: quin sentit té el que ens envolta, allò que percebem, allò que vivim, allò que sentim? En la foscor, com ve diu la frase cèlebre de Francisco de Goya, els somnis de la raó es converteixen en monstres, i és en aquest instant quan ens adonem que encara som vius a l’espera d’un comiat inevitable.

Aquest diumenge es farà un recorregut per les quatre obres que formen l’exposició: “Tenderness/Tendresa”, “Autoretrat”, “Jo.Més.Infintit” i l’obra que dona títol a l’exposició “Pensar, Somniar i Rumiar”. Una visita comentada de la mà del mateix artista Jordi Tolosa. La visita és gratuïta i no requereix inscripció prèvia.L’artista
Jordi Tolosa (Barcelona, 1956) va estudiar a l'Escola de Belles Arts de Sant Jordi, de Barcelona, on hi té l’estudi. Durant els anys 80 del segle XX va començar una sèrie d'intervencions al carrer, tant individuals com col·lectives. Després d'una curta estada a Alemanya, exposa en museus i galeries d'Espanya, França i Alemanya. És autor de nombroses escultures que recullen el testimoni iniciat en la segona meitat del segle XX pels nous llenguatges artístics. El ferro, l’alumini o la llum anatomitzen i endolceixen unes formes racionals que, a mode de taula d’ofrenes, sustenten un nombre inabastable d’idees provocadores que ens precipiten cap a l’atzarosa ruleta de l’existència humana. La força de les paraules, cobertes d’un poètic simbolisme, i el joc de la dualitat i de les confrontacions ens capbussen dins unes estructures que contenen asimètriques sensacions en un anhel de desvetllar qüestions sense resposta.

Cogitare, somniare, reflectere, (Pensar, somniar, reflexionar) es podrà visitar fins al proper 7 de gener a la Capella de Sant Joan, de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h, i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Accessibilitat