Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Patrimoni

Visitar Vilafranca és sempre una experiència estimulant i agradable; us hi trobareu bé i descobrireu una cultura diferent: la cultura del vi, impregnada en carrers i places, en la seva activitat, i, en definitiva, en la seva personalitat. Durant tot l’any es pot visitar Vilafranca i trobar-hi una fira, una festa, un esdeveniment, que acostuma a tenir una arrel tradicional i que assegura als participants, entre d’altres coses, un bon entreteniment.  

Podeu començar la vostra estada a Vilafranca visitant el VINSEUM, Museu de les cultura del vi de Catalunya, per tal d’endinsar-vos en aquest món del vi. Per obrir la gana podeu seguir una de les rutes de les quals disposa la ciutat, la modernista o la medieval. Totes dues us portaran per la història de la ciutat

I a l’hora d’entaular-se, Vilafranca disposa d’una gran variada oferta de bars i restaurants on podeu dinar acompanyats d’un bon vi de la DO Penedès o un bon Cava. Un exemple de qualitat són els restaurants que pertanyen a Vilafranca Ve de Gust.

Després de dinar, podeu anar a un dels cellers de la vila per tal de veure com s’elabora el vi i tastar-ne algun i si voleu una estona de tranquil·litat visiteu el cementiri patrimonial. Abans de marxar no deixeu de fer una ullada al comerç de la vila, on trobareu una àmplia oferta de productes locals.