Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Patrimoni festiu

Tot i que el calendari festiu a Vilafranca es distribueix al llarg de tot l’any, la festa per excel·lència de la ciutat és la Festa Major. Declarada Festa Patrimonial d’interès nacional per a la Generalitat de Catalunya, és una de les grans festes del país i compta amb elements festius documentats des de l’any 1600, com és el cas del Drac, l’Àliga i els Gegants.

La Festa Major de Vilafranca comença el 29 d’agost i durant cinc dies no para, sent el seu punt culminant el dia 30, amb la Diada Castellera de Sant Fèlix, la Processó i l’Entrada de Sant Fèlix. Des del s. XIX ha mantingut una estructura similar i esdevé una festa viva de tots i per a tots que té per escenari els carrers i places de la població.

 

 

 

Accessibilitat