Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Sensibilització musical i teatral

Fira musical^

Es tracta d'un seguit d'audicions que configuren la Fira Musical,una activitat de sensibilització musical que des de fa alguns anys organitza l'Ajuntament de Vilafranca amb la col·laboració dels i de les mestres de música de les escoles que hi participen. 

El projecte és força ambiciós i preveu una programació que s'aplica al llarg de quatre cursos escolars. Cada curs es dissenya un paquet de tres audicions diferenciades, cada una d'elles amb instruments musicals d'una determinada família per tal d'oferir un ventall de possibilitats ben ampli. Amb això s'aconsegueix que en acabar els quatre primers cursos de primària, els infants de les escoles de la vila hagin participat en un total de dotze audicions diferents -tres per any- aconseguint, d'aquesta manera, que tinguin un coneixement molt vivencial d'un gran nombre d'instruments, que puguin escoltar-los en directe i ampliar el coneixement de determinats grups d'instruments. 

Sona a Cinquè^

Cada any, els alumnes poden gaudir d'una proposta que pretén serun recorregut per la història de la músicaque ha format part, d'una manera o altra, de les seves vides. Una proposta en la qual es treballen les bases de la música actual: el rock, el jazz, el pop, el rock català, la rumba, etc.

Aquesta és una producció feta a mida per músics professionals, bandes i grups que han estat els representants dels diferents estils musicals.

Cantània^

Els nois i noies de 6è  de Cicle Inicial interpreten Cantània; una producció de l'Auditori de Barcelona que l'alumnat de les escoles de Vilafranca ha treballat durant tot el curs escolar i que els familiars podran escoltar a l'Auditori de Vilafranca.

Tallers Tradicionals^

Cada primera setmana de juliol té lloc una nova edició dels Tallers d'Estiu de música i danses tradicionals, un cicle organitzat per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet amb la col·laboració de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca.

És una proposta formativa diversa ja que es treballa la vessant musical, però també altres possibilitats com les danses tradicionals, la construcció d'instruments, el cant improvisat o bases rítmiques. Els tallers tenen com a cloenda una mostra de música i danses tradicionals a un dels indrets de la vila. Aquesta vol ser una mostra dels coneixements adquirits durant les sessions formatives. 

Programa nous públics^

Amb el suport de la Diputació  de Barcelona i directament relacionat amb la programació d’espectacles professionals de l’Auditori i el Teatre Cal Bolet, es fan durant l’any accions i tallers adreçats a estudiants d’ESO i Batxillerat amb els mateixos professionals que dies més tard actuaran en un concert o en una obra teatral.

Accessibilitat