Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Sant Jordi 2021

El 23 d’abril Vilafranca del Penedès celebrarà la Diada de Sant Jordi amb un seguit d’activitats combinant el tradicional mercat de llibres i roses a la rambla de Sant Francesc, amb altres activitats, totes elles adaptades a les restriccions amb motiu de la COVID19.

Conferència de la Diada de Sant Jordi a càrrec de Martí Boada i Juncà

Acte institucional de la Diada de Sant Jordi amb la conferència a càrrec de Martí Boada i Juncà (Sant Celoni, 1949). Boada és doctor en Ciències ambientals, geògraf i naturalista. La conferència tindrà lloc el proper dijous 22 d’abril, a les 19,30h, a l’auditori de VINSEUM (pl. Jaume I, 1).

Mercat de llibres i roses

Seguint les recomanacions establertes pel PROCICAT, la jornada s’adreçarà únicament a professionals de la ciutat i del mercat. Per tant, hi haurà principalment les llibreries, floristeries i editorials de Vilafranca. El fet de comptar únicament amb aquestes parades permetrà un major control dels espais i de l’afluència de públic i ajudarà a la reactivació econòmica del sector. L’Ajuntament està treballant en el protocol per tal de garantir les mesures sanitàries i de seguretat, que serà semblant al Mercat dels Dissabtes, amb tancament perimetral i control d’aforament.

Paral·lelament al Mercat de llibres i roses, també es durà a terme el Mercat d’artesania de Sant Jordi, a càrrec del Col·lectiu d’artesans, brocanters i pintors del Penedès.

Horari del mercat de roses i llibres: de les 9 a les 20:30h a la rambla de Sant Francesc.
Horari del mercat d’artesania de Sant Jordi: de 10 a 20:30h a la plaça de la Constitució.

Parada d’autors i autores del Penedès

Autors i autores del Penedès han estat convidats per celebrar aquesta diada emblemàtica del llibre amb la instal·lació d’una carpa on podran dedicar els seus llibres als seus lectors. De moment han confirmat la seva presència Josep Giménez Noguera, Miquel Florido, Jordi Romeu, Jaume Font, Xavier Montaner, Ernald Martí Guardiola, Anna Godoy, Mireia Rios i Mariona Ríos, Quima Ricard, Rosa Maria Prat, Josep Font i Agnès Esquirol. Tanmateix, la convocatòria roman oberta a tots aquells autors i autores que hagin publicat el darrer any i vulguin participar en aquesta trobada de signatura d’exemplars i apropar-se encara més al seus lectors i lectores. Per tal de participar-hi, han d’escriure un correu a: cultura@vilafranca.cat

Horari: de 12 a 14 h i de 18 a 20h a la rambla de Sant Francesc.

Dragon ST, espectacle familiar itinerant

L’espectacle itinerant de Sant Jordi Dragon ST, anirà per les rambles i diferents carrers del centre de la Vila interpretant una divertida història que posa en entredit les moltes llegendes que s'expliquen de dracs i cavallers. A càrrec de la companyia JAM-Clown i humor gestual.

La fera ja ha arribat!
Una divertida història que posa en entredit les moltes llegendes que s'expliquen de dracs i cavallers. El cavaller Sant Jordi i el drac més simpàtic de la història es passejaran per les rambles i els carrers del centre en un recorregut ple de sorpreses.

Horari: a les 11h i a les 17.30h, rambla Sant Francesc, rambla Nostra Senyora i carrers del centre.

Aquesta activitat forma part de l'itinerari del Passaport Edunauta

Caçadors de llibres

Una iniciativa inspirada en el geocaching que consistirà en trobar un seguit de llibres que s’han amagat en diferents racons del centre de la ciutat. Per trobar-los, caldrà seguir les xarxes socials de l’Ajuntament de Vilafranca i estar atent a les pistes que es vagin mostrant. La persona que trobi el llibre, se’l pot quedar. Els llibres amagats responen a diferents gèneres i públics amb l’objectiu que tothom pugui participar-hi.

Concert de la cobla Catània

L’habitual ballada de sardanes amb la cobla Catània serà substituïda per un concert de sardanes i música per a cobla, a càrrec de la mateixa formació musical. En aquesta ocasió i amb motiu de les restriccions sanitàries, l’activitat tindrà lloc a les 19h en un espai tancat i a l’aire lliure com és el claustre dels Trinitaris. L’accés és lliure, però amb aforament limitat.

Accessibilitat