Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

Cantània 2024. El Naufragi

Dates i lloc: 

Data: 14, 15 i 16 de maig

Lloc: Auditori Maria Rosa Juncosa

 

Horari: 

Hora: 17:30

Organització i contacte: 

Auditori de Barcelona i Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca

Un grup d'alumnes es disposa a fer el viatge de final de curs en un enorme creuer. Es tracta d'un vaixell de luxe colossal que contamina molt i és un exemple clar de mitjà de transport poc sostenible.

Els dos protagonistes de l'obra, en Biel i la Martina tenen visions oposades sobre la manera de viatjar: ell opina que allò és un dispendi de recursos i una màquina de contaminar, però la Martina, creu que són joves i han de viure el present. Els dos joves venen de famílies diferents: el pare de la Martina és un empresari tecnòcrata que l'ha educat en valors com l'èxit professional. Els pares d'en Biel, per contra, són ecologistes convençuts que han ensenyat en Biel a estimar el camp, els animals i a pensar en l'economia autosuficient.

Aquestes dues maneres de veure la vida xocaran encara més quan el vaixell naufraga i els estudiants van a petar a una illa deserta. Allà, sense adults que els supervisin, s'hauran de buscar la vida per sobreviure. Els caràcters s'accentuen: la Martina, arrauxada de mena, creu que és una bona oportunitat per crear una societat a imatge i semblança d'aquella d'on provenen: fer carreteres, desviar rius i, per sobre de tot, muntar una empresa d'exportació de cocos per fer-se milionària. En Biel per la seva banda, vol apostar per fer servir els recursos naturals de manera responsable i crear una societat sostenible.

Les idees de la Martina s'imposen: el grup d'alumnes crea l'empresa Cocos S.A. amb la que comencen a consumir tots els recursos de l'illa. Tot i les advertències constants d'en Biel, la transformació radical a què sotmeten l'illa acaba transformant tot l'entorn i desemboca en un canvi climàtic sobtat.

L'arribada d'una tempesta que s'ho emporta tot per davant serà el detonant que els farà veure que, més enllà de disputes i maneres de pensar diferents, la única manera de fer les coses és fer-les bé i que l'ecologia i el respecte pel planeta és el millor que podem fer per salvar el món.

Fitxa Artística:

Composició: Marc Timón

Lletra: Jair Domínguez

Direcció musical: Marta Dosaiguas, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer, Eva Martínez

Direcció escènica: Adrià Aubert, Cristina Martí

Coordinació musical: Josep Prats