Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dijous28setembre '23

Dones que transformen

Dates i lloc: 

Dijous 28 de setembre de 2023

Espai Jove La Nau (c/ de Baltà de Cela, 45-47)

Horari: 

De les 18 a les 20 h

Organització i contacte: 

Servei d'Igualtat i Servei de Joventut de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb el suport de la Diputació de Barcelona.  [email protected] i [email protected]   

Taller teatralitzat per a joves, de sensibilització i prevenció de la discriminació per motiu de gènere i/o racista.

Activitat gratuïta a càrrec de NUS teatre

S’explorarà amb els i les joves participants, les visions que tenen sobre la participació de les dones a ambdues ribes de la Mediterrània (especialment a Marroc i Catalunya) Així, descobrirem les causes de les relacions desiguals i com incideixen en la vida de les persones tant a Marroc com a Catalunya. A través del teatre social com a eina de visibilització de desigualtats i de transformació social, els i les joves podran expressar en llibertat les seves inquietuds i preocupacions pel que fa a les discriminacions vinculades a l’entorn proper, per després poder treballar la reflexió envers als conflictes socials i els reptes globals.

Objectius: 

- Sensibilitzar als i les joves sobre les desigualtats estructurals de gènere que travessen la participació de les dones al Marroc i a Catalunya.

- Identificar i deconstruir estereotips i patrons masclistes i racistes des d’una perspectiva d’ECG, visibilitzant les dificultats per participar que tenen les dones en ambdós realitats, així com empoderar les persones joves envers la participació activa.

- Apropar la realitat del Marroc, visibilitzant referents i testimonis i trencant prejudicis de gènere i racistes.

 

Aquesta és una activitat que forma part del projecte “DONES QUE TRANSFORMEN”, dins el qual l'Ajuntament ja ha realitzat altres accions: dues exposicions i un cinefòrum.

Per participar-hi només cal reservar plaça enviant un correu electrònic a [email protected] o a [email protected] 

 

 


Accessibilitat