Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

Puja al tren! 7a edició

Dates i lloc: 

Biblioteca Torres i Bages

Participa en el concurs de lectura Puja al Tren!

 Porta el teu passaport Edunauta i et posarem el segell.

Les Biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf engeguen per setè any consecutiu el concurs de lectura Puja al tren! Degut al gran èxit de participació de les darreres edicions les biblioteques públiques de les dues comarques tornen a omplir les seves sales de llibres-estació que formen les línies lectores que més entusiasmen els joves: terror, humor, experiències, aventures i clàssics.

El concurs, adreçat a alumnes de 4t de primària a 2n d'ESO, vol fomentar actituds positives a l’entorn de la lectura en la franja d’edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors.  El joc lector comença el dia 16 de desembre  i finalitza el 31 de maig. Cada participant rebrà un mapa literari que l’acompanyarà al llarg de tot el període esmentat. En aquest mapa trobarà 5 línies de tren que els portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències, terror i clàssics. Cada línia tindrà diverses parades i cada parada proposarà el títol d’un llibre. Els bibliotecaris han elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin  engrescadores per al públic a qui van dirigides.

Els participants només hauran de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca referent i gaudir de la seva lectura. Un cop llegits un mínim de tres llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants rebran una butlleta que els permetrà entrarar en el sorteig d’un premi que consistirà en un val de compra de 50€ per gastar en un comerç local.  El participant que acumuli més lectures rebrà com a obsequi un lot de llibres. 

A més a més, si ets edunauta, et posarem el segell!


Accessibilitat