Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Diputació de Barcelona recolzarà projectes com la nova biblioteca al carrer Comerç i la reforma de l’antic hospital

20 de febrer de 2024

Aquest matí la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha fet la seva primera visita oficial a Vilafranca on, de la mà de l’alcalde FranCisco Romero i de diversos membres de l’equip de govern, ha pogut conèixer diferents projectes emblemàtics de la ciutat per als propers anys.

Lluïsa Moret, que anava acompanyada del diputat-president d’Infraestructures i Territori de la Diputació de Barcelona, el penedesenc Sergi Vallès, ha estat rebuda a la nau Cortina, al carrer Comerç, on ja està en funcionament el viver de celleristes i on en la seva part posterior, la que dona al c/ Sarriera, està previst que s’hi situï la segona biblioteca de Vilafranca, amb una superfície construïda de més de 1.200 m2 i amb un pressupost de més de 4 MEUR.

A continuació les autoritats s’han adreçat a l’edifici de l’antic hospital, amb el claustre de Sant Francesc, que des de l’Ajuntament es vol rehabilitar per acollir nous serveis municipals. Una part d’aquest edifici, la que dona al carrer Vidal, ja s’està reformant i en pocs mesos ja hi finalitzarà la construcció de 12 allotjaments per a gent gran.

Abans d’adreçar-se a la Casa de la Vila, l’alcalde i la presidenta han passat per l’edifici del VINSEUM, a la plaça Jaume I, que ja està en la fase final per obrir portes definitivament aquest any com a renovat Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Ja a la Casa de la Vila, Lluïsa Moret ha rebut els membres de consistori al saló de sessions, ha signat al llibre d’honor de l’Ajuntament i ha mantingut reunions amb l’alcalde FranCisco Romero, i l’equip de govern.

En declaracions als mitjans de comunicació, l’alcalde explicava que l’objectiu de la visita era compartir amb la presidenta de la Diputació els principals projectes que deriven de l’aprovació del primer pressupost del mandat. “Tenim moltes esperances que aquests projectes com la nova biblioteca a la nau del carrer comerç, la reforma de l’antic hospital o el VINSEUM, signifiquin progrés social i econòmic per a la ciutat. Estem buscant complicitats amb altres administracions per rehabilitar aquests edificis, que són catalogats i que ens han de portar nous serveis. L’Ajuntament hi aportarem una suma important però necessitem el suport d’administracions com la Diputació. Estem molt agraïts per l’interès de la presidenta en aquests projectes”, ha dit l’alcalde.

Sobre la nova biblioteca, FranCisco Romero ha recordat que l’Ajuntament ja disposa d’ajuts dels Fons Next Generation per un import de 2 MEUR però el pressupost és de més de 4 MEUR “per a la qual cosa ens caldrà cercar suports i és aquí on la Diputació ens pot ajudar molt. És un projecte que ens fa molta il·lusió. Agraeixo també el suport de l’equip tècnic de biblioteques de la Diputació que ens ha ajudat molt a tancar el programa del nou equipament”.

Per la seva banda, Lluïsa Moret ha manifestat el compromís de la Diputació de treballar colze a colze amb els 311 ajuntaments de la demarcació “visitant, trepitjant el carrer i coneixent els projectes de primera mà. Vull posar de manifest que Vilafranca té un projecte de ciutat. Totes aquestes iniciatives que hem vist tenen una mirada global, hi ha un projecte que vol transformar la ciutat, generant dinamisme, progrés econòmic i social. Tot això és vol fer posant l’accent en la cultura amb projectes com la nova biblioteca recuperant una nau del carrer del Comerç vinculada al món del vi que és el que identifica Vilafranca i el Penedès”.

La presidenta ha confirmat el cofinançament de la Diputació en el projecte de la nova biblioteca. “A banda del finançament, hi hem posat el nostre equip tècnic de biblioteques a treballar-hi perquè aquest projecte referent de ciutat tiri endavant. Hem conegut també l’edifici de l’antic hospital que l’Ajuntament vol rehabilitar per acollir nous serveis i el nou edifici del VINSEUM, que ha d’esdevenir el gran Museu del Vi de Catalunya i epicentre de la cultura del vi del país”, ha afirmat Lluïsa Moret.