Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Nou servei del SIAD per a víctimes de violència de gènere: Whatsapp 689 12 77 57

01 de abril de 2020

Davant la crisis sanitària del COVD-19 en què moltes dones es veuen obligades a conviure amb els seus agressors, el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca incrementa les mesures per atendre les víctimes de violència masclista.

Així, a banda dels recursos existents per atendre a les dones víctimes de violència masclista com la línia telefònica en el cas d’emergència davant d’una agressió trucant al 112, i el telèfon gratuït i confidencial d’atenció i informació contra la violència masclista: 900 900 120, a nivell municipal el Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD), en tractar-se d’un servei essencial en aquest moments d’estat d’alarma, està treballant fent seguiment i atencions telefòniques, així com també atencions presencials en el cas d’urgència.

El telèfon de contacte del SIAD on es pot realitzar qualsevol consulta i assessorament és el  93 890 32 18. No obstant això, amb la voluntat de incrementar el suport a les víctimes de violència masclista i ampliar els recursos disponibles, el SIAD obre una línia de whatsapp amb el núm. 689 12 77 57, on és podran realitzar consultes  de tipus social i jurídic, així com proporcionar la opció de demanar ajuda amb un tractament que garanteix la seva confidencialitat. El telèfon funcionarà de les 8 a les 24h de dilluns a diumenge i totes les consultes tindran resposta en la major brevetat possible.

L’equip humà del SIAD és multidisciplinar i està format per 2 educadores socials, 1 treballadora social, 2 juristes i 2 psicòlogues.